رژیم غذایی
رژیم غذایی و در واقع نحوه مصرف مواد غذایی گوناگون می تواند در بروز پوسیدگی دندانی نقش داشته باشد که از چند جهت قابل بررسی است.
مصرف مواد غذایی اصلی شامل میوه و سبزیجات، گوشت، لبنیات، نان و غلات در حد معمول نه تنها سبب سلامتی فرد می شود بلکه در جلوگیری از پوسیدگی دندان نیز نقش دارند.
مهمترین نکته آن است که کودک شما وعده های غذایی اصلی را در وقت مناسب و به میزان کافی دریافت کند تا در طول روز بطور مرتب مجبور به خوردن میان وعده نشود. در طول روز کودک می تواند از میان وعده های سالم نظیر میوه، آب میوه طبیعی، انواع آجیل، ذرت، نان و پنیر استفاده نمایند. مصرف مواد غذایی با کالری بالا که معمولا حاوی قند، چربی و نمک بالا هستند نظیر چیپس، پفک، شیرینی ها با چسبندگی بالا، آبنبات، گز، تافی و نوشیدنی های گاز دار نه تنها سلامت را به خطر می اندازد بلکه دندان را مستعد پوسیدگی می نماید. مصرف مکرر این مواد از مهمترین عوامل بروز پوسیدگی می باشد.
اگر کودکتان میل زیادی به شیرینی یا انواع شکلات دارد می توانید به او اجازه دهید به مقدار کم در یکی از وعده ها به عنوان دسر از آن استفاده کند.مدت زمانی که طول می کشد تا کودک غذا را بطور کامل بخورد نیز در میزان بروز پوسیدگی تأثیر دارد. موردی که معمولا در زمان غذا خوردن کودک مقابل تلویزیون رخ می دهد و غذا خوردن کودک به درازا می کشد. غذا مدت بیشتری در دهان است و بروز پوسیدگی بیشتر رخ می دهد.
سندرُم پوسیدگی شیشه شیر (Nursing Bottle Syndrome): کودکان شیرخواری که درطول شب به دلخواه از سینه مادر شیر می خورند یا در طول شب با شیشه ی محتوی شیر، آب میوه یا سایر مواد قندی در دهان می خوابند به این سندرم مبتلا می شوند.
این مواد به هنگام خواب بر روی دندان ها رسوب می کنند و باکتری ها از مواد قندی موجود در آنها اسید تولید میکنند.
اسید تولید شده موجب تخریب دندان ها می شود. این پوسیدگی ها ابتدا در طوق دندان ها به چشم می خورد و در نهایت گسترش یافته، می تواند سبب درگیری عصب دندان و حتی آبسه های دندانی گردد.